• Grafmonumenten

Grafmonumenten

Het maken van een grafmonument is een mooie opdracht. Om te mogen werken aan een laatste gedenkplaats voor uw dierbare is een eervolle taak. Wij behandelen ieder grafmonument met de grootste zorg en nauwkeurigheid. In onze showroom en op ons terrein kunnen wij u verschillende mogelijkheden laten zien.

Onze jarenlange ervaring heeft ook geleid tot een nieuw product dat de herinnering aan uw dierbare op een speciale manier levend houd. Door uw grafmonument te combineren met Augment reality. Lees hier meer…..

Grafmonumenten zijn er in allerlei soorten en maten

Algemene graven

  • In een algemeen graf liggen een aantal willekeurige overledenen bij elkaar.

    Zo’n graf is te herkennen aan de verschillende kleine stenen dicht bij elkaar op één plaats. Meestal met één staande steen en een liggende steen ervoor.

Beplantingsgraven

  • Een beplantingsgraf is een familiegraf waar meerdere personen uit één familie in begraven worden.

    Op deze graven mag alleen een staande steen komen met daarvoor enkele beplanting die de familie zelf kan aanleggen en onderhouden.

Bandengraven

  • Een bandengraf is een familie graf waar meerdere personen uit één familie in begraven worden.

    Op deze graven komt een staande steen met de omranding ter grootte van het graf. Hierin kan een gedeelte worden opgevuld met planten, grind of met een dekplaat.

Urnen

  • Een urn is een pot waarin de overblijvende as van een crematie in wordt bewaard. Een urn kan thuis worden bewaard, maar ook worden bijgezet in een urnentuin, urnengraf of urnenmuur van een begraafplaats. Dit wordt wel een columbarium genoemd.